![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Kara Topak Helvası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler:
Yapılışı: Plastik bir kaba 14 yemek kaşığı un, orta ocak ateşte eritilmiş 2 yemek kaşığı tereyağı ve 1 paket margarinin içine eklenerek kavrulur. Bir tencereye 12 kaşık şeker, 1 bardak süt ve 1 bardak su eklenir ve kaynamaya bırakılır. 1 paket dolmalık fıstık sürekli karıştırılarak una karıştırılır. Fıstıkların sararması gerekmektedir. Şerbetimiz kaynadıktan sonra soğumaya bırakılır. 2 avuç ceviz el ile ezilerek helvaya karıştırılır. 1 yumurtanın sarısı çırpılarak soğuyan şerbetin içerisine konularak karıştırılır. Hazırlanan şerbet, helvaya karıştırılarak kısık ocak ateşine alınır. Helva şerbetini çekene kadar sürekli karıştırılır. İsteğe göre şekil verilerek servis edilir. Hazırlanış süresi ortalama 30 dakikadır. Tatlımız 6-8 kişilik servis edilebilr | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
helvası, kara, topak |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Cevizli Un Helvası | efLatun | Tatlılar | 21 | 08 Mayıs 2012 21:17 |
Tevbe Kahramanları - Abdullah Kara - Hilal Kara | Liaaa | Kitap Tanıtımları | 0 | 02 Mayıs 2012 02:49 |
Süt helvası (bursa) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 23 Ekim 2010 15:43 |
Böyle Bir Kara Sevda Kara Toprakla Biter... | Sevda | Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler | 0 | 06 Temmuz 2010 10:57 |