08 Kasım 2012, 22:01 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Bohça Baklavası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler:
Şerbet için su ve şekeri kaynatın. 10 dakika sonra limon suyunu ekleyip soğumaya bırakın. Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yapın (poğaça hamuru kıvamında). Üzerini örtüp iç malzemeyi hazırlayana kadar 10-15 dakika dinlendirin. Hamuru önce üçe bölün. Ardından her birini ceviz büyüklüğünde 15 parçaya ayırıp yuvarlak şekil verin. İlk 15 partinin her birini merdaneyle yemek tabağı büyüklüğünde açıp arasına nişasta serpin ve üst üste dizin (en üste serpmeyin). İkinci ve üçüncü grubu da aynı şekilde yapın. İlk yaptığınız partiden başlayıp merdaneyle yaklaşık 35-40 cm çapında daire şeklinde açın. Bunu büyük karelere bölüp ortalarına birer tatlı kaşığı kadar ceviz koyup fotoğraftaki gibi bohça şekli verin (uçlarını iyice yapıştırmaya gayret edin). Diğer grupları da aynı şekilde yaptıktan sonra tepsiye dizip 3-4 saat (veya 1 gün) buzdolabında üzerini streç filmle kapatarak bekletin. Pişireceğiniz zaman 250 gr tereyağını yakmadan iyice kızdırın. Her baklavanın üzerine değecek şekilde tereyağını dökün. 180 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Fırından çıktıktan sonra hafif ılınınca soğuk şerbeti dökün | |
|
Etiketler |
bohca |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Çorum Baklavası(Gül Burma) | Zen | Tatlılar | 0 | 07 Kasım 2012 22:16 |
Ev Baklavası | Zen | Tatlılar | 0 | 07 Kasım 2012 22:01 |
Tırtıl Baklavası Tarifi | Sevda | Tatlılar | 0 | 14 Ocak 2012 17:07 |
Safranbolu baklavası (karabük) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 23 Ekim 2010 09:45 |