08 Kasım 2012, 22:00 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Bayram Lokması Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler:
Bir tencerede süt, margarin, tuz ve şekeri sürekli karıştırarak kaynatın. Unu ekleyip iyice karıştırarak pişirmeye devam edin. Tenceredeki karışım bir topak halini alıncaya kadar pişirmeye devam edin. Karışımı bir kaseye alıp ılınmasını bekleyin. 1 yumurta ekleyip iyice karıştırın. Diğer yumurtaları tek tek karışıma ekleyin. Yumurtaları tamamıyla karışıma yedirip yumuşak bir hamur elde edin. Yağlı kağıdı 15x15 cm büyüklüğünde kesip üzerine margarin sürün. Buzdolabında bekletip yağın katılaşmasını sağlayın. Hamuru bir sıkma torbasına doldurup karışımı yağlı kağıtların üzerine eşit büyüklükte halkalar halinde sıkın. Kızartmalık yağı kızdırın. Lokmaları yağlı kağıt eşliğinde yağa atın. Kağıdı lokmalardan ayırıp yağın içinden alın. Lokmaları 6 dakika kadar pişirin. Pişme süresinin son 3 dakikasında yağın içindeki lokmaları ters çevirin. Lokmaları yağdan alıp kağıttan bir mutfak havlusunun üzerinde yağını çektirin. Şerbet için; şeker ve suyu, limon suyu eşliğinde kısık ateşte kaynatın. Şerbet kıvamına gelince ocaktan alın. Soğumuş olan lokmaları sıcak şerbete batırın. Veya şerbeti lokmaların üzerinde gezdirin. Malzemelerden biri mutlaka soğuk diğeri sıcak olmalı. Aksi halde lokma şerbetini çekmez veya şerbeti çok çektiği için parçalanır. | |
|
Etiketler |
bayram, lokması |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
İzmir lokması | Zen | Tatlılar | 0 | 07 Kasım 2012 22:04 |
Bayram Tatlıları, Bayram İçin Tatlı Tarifleri | Violent | Tatlılar | 0 | 18 Ekim 2012 17:49 |
İzmir lokması tarifi (Ege) | Violent | Yöresel Yemekler | 0 | 16 Haziran 2012 16:22 |
Ballı Sultan Lokması Tatlısı | Burce | Tatlılar | 0 | 26 Mayıs 2012 23:49 |
Yoğurtlu Bitlis Lokması | YapraK | Tatlılar | 0 | 27 Aralık 2009 07:16 |