07 Kasım 2012, 22:35 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Erikli Toplar Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler:
Patatesin kabuklarını soyup büyüklüklerine göre ikiye veya dörde bölün. Tuzlu suda haşlayıp ardından biraz soğumaları için bir kenarda bekletin. Son olarak patatesi ezip nişasta, irmik, yumurta sarısı, vanilya, limon kabuğu, 1 çorba kaşığı margarin ile karıştırıp yoğurun. Erikleri yıkayıp ikiye bölün. Çekirdeklerini çıkardıktan sonra içlerine bir miktar tarçın serpin. Hazırladığınız hamuru 8 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı top haline getirip içine bir çukur açın. Erikleri hamurlu topların içine yerleştirip üzerini hamurla kapatın. Yeniden top olarak şekillendirin. Büyük bir tencerede su kaynatın. Erikli topları kaynar suda 6 dakika kadar haşlayın. Haşlanmış topların üzerine kıyılmış fındık ve purda şekeri serpip servis yapın. | |
|
Etiketler |
erikli, toplar |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Erikli Ve Kaymaklı Dondurma | BuYuCu | Tatlılar | 0 | 03 Temmuz 2012 11:38 |
Erikli Pay Tarifi | Violent | Tatlılar | 0 | 16 Haziran 2012 00:18 |
Erikli Kuzu Kebabı | YapraK | Kebaplar Köfteler | 0 | 26 Eylül 2009 18:52 |