07 Kasım 2012, 22:35 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Ekmek Kadayıfı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler:
Ekmek kadayıfının tek katını yapıyoruz.önce şeker, suyu ve yarım limonun suyunu ekleyip 20-25 dakika kaynatıyoruz.ekmek kadayıfını geniş ve yüksek kenarlı bir tepsiye alıyoruz üzerine sıcağa yakın ılık suyla ıslatıyoruz 20-25 dakika iyice kabarmasını bekliyoruz. Kabaran kadayıfın üzerini temiz bir mutfak peçetesiyle bastırarak tüm suyunu çekiyoruz peçeteyi sıkıp işlemi tekrarlıyoruz iyice suyunu alıyoruz sonra orta hararetteki ateşe oturtuyoruz.hertarafına şerbeti döküyoruz (ben kadayıfı dörde bölerek pişiriyorum)ve tepsiyi çevire çevire pişiriyoruz üzerinde kabarcıklar oluşuncaya dek soğuduktan sonra dilimleyip kaymakla servis yapıyoruz. Afiyet olsun…. | |
|
Etiketler |
ekmek, kadayıfı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Taş Kadayıfı | Burce | Tatlılar | 0 | 26 Nisan 2012 22:53 |
Arap Kadayıfı Tarifi | Sevda | Tatlılar | 0 | 16 Kasım 2011 06:35 |
Ekmek Kırıntısı | Frozen | Aşk ve Sevgi Köşesi | 0 | 04 Şubat 2011 00:45 |
Ekmek | Sükût | Aşk ve Sevgi Köşesi | 2 | 01 Temmuz 2008 14:58 |