![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Elmalı Toppare Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler:
Elmalar soyuyoruz ve rendeleyip şekerle güzelce haşlıyoruz .İyice suyunu çekince cevizler ve tarçınımızı ilave edip ocak kapatilir.Sonra Şerbetini Yapalım Serbeti için şeker, su tencereye konup 5 dakika kaynatip soğumasını bekleyelim.Eritilmis tereyagi,yumurta,yogurt ve seker beraberce mikserle karistirilir sadece hepsi karisana kadar.Daha Sonra İse ,vanilya,kabatma tozu ilave edilip un da yavas yavas katilarak elle yoğuralım .Yumusak Kulak mememsi Kıvcamında ,ele yapismayan bir hamur elde edene kadar un ilave edilir yaklasik 4-5 su bardaği arasi un kullanıyoruz.Daha sonra biraz bekletilip büyük bezeler yapilir ceviz büyüklügünde ,bezeler merdane ile acilip ortasina elmali harc konur.kapatilip ters cevrilir ve firin tepsisine dizelim.Önceden isitilmis 180-200 c lik firinda alti kizarana kadar pisirilir uzeri kizarmadan cikarilir ve bekletilmeden sicakken soguk serbetin icine bulanip hemen alinir ve hindistan cevizine bulanir uzeri bolca hindistan cevizi olunca bir tabaga veya kutuya dizilip uzeri kapatilir buzdolabinda saklanir. Tatlımız Soğuduktan Sonra Servise Hazır Afiyet Olsun… | |
| ![]() |
Etiketler |
elmalı, toppare |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Elmalı Muhallebi | MoHaC | Tatlılar | 0 | 09 Mart 2012 23:29 |
Elmalı Çıtır Kek | N999 | Pastalar | 0 | 03 Mart 2012 10:39 |
Elmalı Parfe | N999 | Pastalar | 0 | 27 Ocak 2012 22:14 |
Elmalı Et Sosu | Adrasteia | Soslar | 0 | 22 Ocak 2012 10:48 |
Elmalı Tart | Peri | Hamur İşleri | 10 | 08 Şubat 2011 23:53 |