07 Kasım 2012, 22:16 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Çorum Baklavası(Gül Burma) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler:
Derin bir kap içine 2 yumurta kırın İçine yarım çay bardağı zeytinyağı, sirke, yoğurt, bir çay bardağı su, yarım çay bardağı tuz eklenerek hamur yoğurun Üzerine ıslak bez örtülüp, yarım saat dinlendirin Hamur yumurta büyüklüğünde parçalara ayırın, yumak yapın Üzerine nişasta serpin yufka şeklinde açın Açtığınız yufkaları temiz bez üzerine serin hafif kurumaya bırakın Açtığınız yufkayı 10 cm eninde paralel olarak kesin. İçine ceviz koyun gül şeklini alacak şekilde burarak yağlanmış tepsiye dizin Bu şekilde kuruması için bir gün bekletin. Üzerine kızartılmış yağ dökerek fırında kızartın. Yarım kg şekere yarım kg su ekleyin, yarım limon suyu ekleyin Şerbet kıvamını alıncaya kadar kaynatın Şerbeti sıcak olarak baklavanın üzerine dökün Soğuduktan sonra servis yapın Afiyet olsun | |
|
Etiketler |
corum |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Ev Baklavası | Zen | Tatlılar | 0 | 07 Kasım 2012 22:01 |
Tırtıl Baklavası Tarifi | Sevda | Tatlılar | 0 | 14 Ocak 2012 17:07 |
Çorum / Hititlerin Başkenti Çorum Gezi Programı | Ecrin | Karadeniz Bölgesi | 0 | 11 Aralık 2011 19:52 |
Safranbolu baklavası (karabük) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 23 Ekim 2010 09:45 |
Cevizli Antep Baklavası | YapraK | Tatlılar | 0 | 28 Eylül 2009 02:23 |