07 Kasım 2012, 22:13 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Kızartma Güllaç Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler:
Sütü bir tencereye boşaltın. İçine yarım kilo şekeri koyarak, şeker eriyinceye kadar kaynatın. Güllaç yapraklarını teker teker şekerli sütte ıslatın. Islatılmış güllaç yapraklarını ikiye ya da dörde bölün. Geniş kısımlarına ceviz dökerek börek şeklinde sarın. Yayvan bir kapta dört yumurtayı çırpın. Güllaçları yumurtaya batırarak kızgın sıvıyağda kızartın. Üç bardak şeker ve üç bardak su ile tatlının şurubunu hazırlayın. İçine 1/2 limon suyu sıkın. Şerbeti soğuttuktan sonra sıcak kızarmış güllaçları içine atın. Şurubunu çekince servis yapın. | |
|
Etiketler |
güllaç, kızartma |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Elmalı Güllaç | Burce | Tatlılar | 0 | 26 Nisan 2012 22:57 |
Kızartma Aklandı | efLatun | Diyet ve Sağlıklı Beslenme | 0 | 27 Ocak 2012 19:36 |
Kremalı Güllaç | Sevda | Tatlılar | 7 | 01 Eylül 2011 22:03 |
Maydanozlu Hamur Kızartma | YapraK | Hamur İşleri | 0 | 26 Aralık 2009 05:07 |
Biberli Kuzu Kızartma | YapraK | Et Yemekleri | 0 | 26 Aralık 2009 04:56 |