07 Kasım 2012, 22:04 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| İzmir lokması Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler:
Tencereye iki su bardağı su ve şekeri koyun, kaynatın. Şurup kıvamına gelince inmeden önce limon suyunu ekleyip 1 taşım daha kaynatın Ocaktan alıp soğutun. Mayayı, bir tatlı kaşığı şeker bir fincan ılık su ile ezin. Unu bir kaba eleyin, bir tutam tuz ekleyip karıştırın. Ortasını havuz gibi açın, mayayı ekleyip biraz un serpin. Ilık ortamda kabarıncaya kadar 10 dakika bekletin. Unun ortasını tekrar açıp yumurta bir bardak suyu ilave edin. Ele yapışmayacak şekilde çok yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Kabın üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin. Tavada sıvıyağı kızdırın. Kaşığı sıvıyağa batırın sonrada kaşıkla hamurdan parça alıp yağda kızartın. Kevgirle alıp soğuk şuruba atın. Lokmaları servis tabağına alıp servis yapın. Afiyet olsun | |
|
Etiketler |
lokması, İzmir |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
İzmir'de Yaşamak ( İzmir Tanıtım Rehberi) | Nava | Serbest Kürsü | 14 | 18 Nisan 2023 00:16 |
İzmir lokması tarifi (Ege) | Violent | Yöresel Yemekler | 0 | 16 Haziran 2012 16:22 |
Ballı Sultan Lokması Tatlısı | Burce | Tatlılar | 0 | 26 Mayıs 2012 23:49 |
İzmir / Bayraklı - Tepekule (Eski İzmir) | Ecrin | Ege Bölgesi | 0 | 15 Eylül 2011 21:47 |
Yoğurtlu Bitlis Lokması | YapraK | Tatlılar | 0 | 27 Aralık 2009 07:16 |