07 Kasım 2012, 22:03 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Hanım Göbeği Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler:
1- Şeker, 3 su bardağı su ile kaynatılıp köpükleri alınır. Limon suyu ilave edilip, biraz koyulaşınca ateşten alınır. 2- Bakır bir tencereye 2 bardak su, margarin, tuz konup kaynatılır. Elenmiş un birden ilave edilip karıştırarak pişirilir. Tencereye yapışmayacak durumagelince ateşten alınır. Ilınınca yumurtalar birer birer kırılır. İyice karıştırılır. 3- Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Yağlanmış avuç arasında yuvarlanıp yassıtılır ve parmakla ortası delinir. 4- Isıtılmış yağa konur. Tava hafifçe sallanarak pembe renkte kızartılır. Fazla yağını alması için kağıt üzerine çıkarılır. 5- Sonra şuruba atılır. Birkaç kere çevrilip 5 dakika kadar bekletilir ve tabağa alınır. Not: 1) Hazırlanan hamur hurma şeklinde yapılabilir. 2) Tatlının içinin iyi pişmesi için yağı her sefer soğutmak gerekir. 3) Tatlının hamur olmaması için şurup soğuk, pişen hamur ise sıcak olmalıdır. | |
|
Etiketler |
göbeği, hanım |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Göbeği İyice Çıktı | Thetis | Haber Arşivi | 0 | 28 Temmuz 2012 16:42 |
Kadın Göbeği | Liaaa | Tatlılar | 0 | 16 Temmuz 2012 13:17 |
Hanım Hanım Elbiseler.. | Dilara | Ah Kadınlar | 0 | 03 Eylül 2008 23:50 |