07 Kasım 2012, 21:59 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Gül Baklava Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler:
Öncelikle serbeti için tozseker ve suyu kaynatin. Limon suyunu katip 1-2 tasim daha kaynatin ve sogumaya birakin. Hamur için un, siviyag, yumurta ve tuzu iyice yogurun. Suyu yavas yavas ilave ederek kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edene kadar yogurmaya devam edin. Üzerini nemli bir bezle örterek 20 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklügünde parçalar koparin. Parçalarin üzerine nisasta serperek oklava ile açin ve üzerlerine ceviz serpin. Her bir hamuru oklavaya sararak büzün. Oklavayi çikarip hamurlari içe dogru kivirarak gül sekli verin. Yaglanmis firin tepsisine dizin. Kizdirilmis siviyag ve tereyagi karisimini tatlilarin üzerine gezdirin. Önceden isitilmis 180 derece firinda üzerleri kizarana kadar pisirin. Firindan çikmis sicak tatlinin üzerine soguk serbeti gezdirin. | |
|
Etiketler |
baklava, gül |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Meyveli Baklava | Zen | Tatlılar | 0 | 07 Kasım 2012 21:49 |
Yalancı Baklava | Sue | Tatlılar | 0 | 04 Temmuz 2012 17:52 |
Vişneli Baklava | N999 | Tatlılar | 0 | 16 Mayıs 2012 00:01 |