07 Kasım 2012, 21:59 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Gerdan Baklava Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler:
Yumurta, sıvıyağ, tuz, süt ve unu derin bir kapta yoğurup, 2 saat dinlendirin. 4 adet bezeye ayırın. Bezelerin arasına nişasta serpip, tepsi büyüklügünde açın. Yufkanın üzerine ceviz serpin. Kenarlarından buruşturup, 4 parmak genişliğinde büzün. Tepsinin genişliğinde kesin. Tepsiye yerleştirin. Yufkalarin tümünü bu şekilde hazırlayın. Margarin ve tereyağini eritip, sicakken yufkalarin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmıs 180 derece fırında pembelesene dek pisirin ve sogumaya birakin. Serbeti hazirlamak için, su ve tozsekeri kaynatin. Limon suyunu ilave edip, ocaktan alın. Sıcak serbeti yufkalarin üzerine gezdirip, dilimleyin. Cevizle süsleyip, servis yapın | |
|
Etiketler |
baklava, gerdan |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Matris Baklava | aSi | C ve C++ | 0 | 24 Şubat 2012 22:16 |
Burma baklava | Nur | Tatlılar | 9 | 15 Aralık 2010 11:00 |
Kaysılı gerdan (hatay) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 06 Kasım 2010 09:10 |
Gerdan Haşlama | YapraK | Et Yemekleri | 0 | 22 Mart 2009 23:28 |