07 Kasım 2012, 21:56 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Yufkalı Kadayıf Tatlısı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler:
Şekerle suyu 15-20 dakika kaynatın. Limon suyunu döküp bir taşım daha kaynatın, altını kapatıp ılınmaya bırakın. Kadayıfı bir borcama alıp elinizle açarak tel tel olmasını sağlayın. Yufkalardan birini tezgaha serin. Üzerine kadayıfın üçte birini yayın. Kadayıfın üzerine cevizin üçte birini serpin. Yufkayı dikkatlice rulo yapıp bıçakla 2 parmak genişliğinde dilimlere kesin. Kestiğiniz dilimleri yan çevirip yağlanmış tepsiye dizin. Her dilimin üzerine fındık büyüklüğünde tereyağı yerleştirin. (Ya da en baştan tereyağını eritip tel tel açtığınız kadayıflara yedirin, daha sonra bu kadayıfları yufkaya serin.) Aynı işlemi diğer 2 yufka için de tekrarlayın. Kadayıfları önceden ısınmış 200 C fırında üzerleri nar gibi kızarana kadar pişirin. (İyice kızarmazsa şerbeti döktüğünüzde tatlınız beyaz olur.) Kadayıflar ılınınca ılık şerbeti üzerlerine gezdirin. Bir müddet sonra tatlıları dikkatlice ters çevirin. (Böylece üstü de şerbeti iyice çeksin.) Kaymakla servis yapın. | |
|
Etiketler |
kadayıf, tatlısı, yufkalı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Dondurmalı Cevizli Kadayıf Tatlısı | Zen | Tatlılar | 0 | 02 Kasım 2012 19:27 |
Kadayıf ve Kadayıf Şerbeti | Liaaa | Tatlılar | 0 | 28 Şubat 2012 13:29 |
Dordurmalı yufkalı sarma kadayıf | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 19:30 |
kaymaklı kadayıf tatlısı | KraLiSHE | Tatlılar | 0 | 13 Nisan 2009 18:34 |
Yufkalı köfte | YapraK | Et Yemekleri | 0 | 22 Mart 2009 23:39 |