![]() |
Yoğurt Tatlısı (2 tarif) Yoğurt Tatlısı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler:
Şerbet için şeker, su ve limonu kaynatın. Kıvamına gelince şerbetin içinden limonu çıkarın. Şerbeti soğutun. Yumurtaları çırpma kabına alıp, şeker ile birlikte beyazlaşana kadar çırpın. Yoğurdu ve margarini ekleyip karıştırın. Un, irmik, kabartma tozları ve vanilyayı ekleyip düşük hızda iyice karıştırın. Yağlanmış ve çok az şeker serpilmiş dikdörtgen bir borcama hamuru boşaltın. Önceden ısıtılmış 200 C fırında her tarafı iyice kızarana kadar pişirin. (Son birkaç dakika 150 C'de pişirebilirsiniz.) Fırından çıkarıp üzerine şerbetini dökün. Şerbeti çekene kadar bekleyip hindistan cevizi ile süsleyin. |
Cevap: Yoğurt Tatlısı (2 tarif) Yoğurt Tatlısı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler:
Yumurtaları ve şekeri birlikte çırpın. Yoğurt, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu üzerine ekleyip karıştırın. Un ve kabartma tozunu karıştırıp diger malzemelere ilave edin. Hazırladığınız hamuru yağlanmış fırın kabına döküp, önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri karıştırıp ocağa oturtun. Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ocaktan alın. Limonu ekleyin. Hazırladığınız şerbet sıcakken, sıcak kekin üstüne dökün. Kabarması için üzerini bir tabakla örtüp şerbeti çektirin. Soğuduktan sonra servis yapın. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:20. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk