07 Kasım 2012, 21:47 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Lokma Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler:
1- Yaş bira mayası, 1 tatlı kaşığı şeker, biraz su ile ezilir. Un, erimiş margarin, tuz konur. Yavaş yavaş su ilave edilerek ezilmiş yoğurttan daha koyu bir hamur yapılır. 2- Üzerine örtülüp ılık bir yerde iyice kabarıncaya kadar mayalandırılır. 3- Şeker 3 bardak su ile kaynatılır. Köpükleri alınıp limon suyu katılır. Koyu olmayan bir şurup yapılır. 4- Yağ bir tencerede kızdırılır. Hazırlanan hamur sol avuç ile sıkılıp yağlanmış kaşıkla fındıktan biraz büyük alınıp yağa atılır. 5- Lokmalar kızarınca delikli kepçe ile kağıt üzerine çıkarılır (Fazla yağı emmesi için). 6- Bekletmeden soğuk şuruba atılıp 1- 2 kere karıştırılır. | |
|
Etiketler |
lokma |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Pirincli Elmalı Lokma | BuYuCu | Tatlılar | 0 | 03 Temmuz 2012 11:31 |
Kestaneli ve pastırmalı lokma | YapraK | Tatlılar | 0 | 10 Nisan 2009 06:42 |
Son lokma. | FaiL | Serbest Kürsü | 0 | 02 Mart 2009 05:50 |