07 Kasım 2012, 21:45 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Hurma Tatlısı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler:
6 kişi için bir yemek tabağı dolusu hurmanın çekirdekleri ayıklanarak temizlenir. Ayıklanan hurmalar tereyağında kavrulmadan önce bol su ile yıkanarak süzülür. Büyük boy tavaya bir yemek kaşığı tereyağı konarak eritilir. Ardından bir tabak dolusu ayıklanmış hurmalar kızaran tereyağına eklenerek kavrulur. Kavrulan hurmalara 1 bardak süt eklenir. Hurmalar kısık ocak ateşte ortalama 10 dk ezilerek pişirilir. İri kase ceviz robotta çekilir. Hamur kıvamına gelen hurmaların içerisine rondodan geçirilmiş cevizlerin yarısı eklenerek kısık ocak ateşte harmanlanır. Ortalama 2 dakika kısık ocak ateşine alınması yeterli olacaktır. Cevizli hurmalar servis tabağına alınarak üzeri ceviz ile süslenerek servis edilebilir. Tatlımız 6 kişilik olup ortalama 15 dakikada yapılmaktadır. | |
|
Etiketler |
hurma, tatlısı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
600 ağaçlı hurma bahçesi | InTheDarK | İslamiyet | 0 | 23 Nisan 2012 21:44 |
İki Avuç Hurma | yoSun | İslamiyet | 0 | 05 Şubat 2011 15:46 |
Hurma Tatlısı | Dilara | Tatlılar | 0 | 01 Mayıs 2010 15:46 |
Hurma Kebabı | Kralice | Kebaplar Köfteler | 1 | 12 Mart 2009 23:57 |
Kalp Dostu Hurma | UnyE | Sağlık Köşesi | 2 | 30 Eylül 2007 17:52 |