07 Kasım 2012, 21:44 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Gül Kadayıf Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler:
İlk yufkayı düz ve sert bir zemine serin. Eritilmiş margarinin yarısını kaşık ucu ile yufkaya sürün. Fırça yardımıyla yağı yufkanın her tarafına dağıtın. Tel kadayıfın yarısını yufkanın üzerine eşit miktarda yayın. Üzerine tarçın serpin, iri dövülmüş cevizin yarısını kadayıfın üzerine yayın yufkayı sıkıca rulo haline getirin Ruloyu keskin bir bıçak yardımıyla 2 parmak eninde keserek, yuvarlak parçalar haline getirin Yuvarlak parçaları hafifçe yağlanmış fırın tepsisine yatık olarak dizin. Orta ısılı fırında kadayıf sarmalarını altı üstü hafifçe kıtırlaşincaya dek pişirin Kadayıf sarmalarının kızarmasını beklerken bu arada bir tencereye şekeri, suyu ve limonu ilave ederek, kaynatın Kaynadıktan sonra şerbeti ateşten alarak soğutun Kadayıf sarmalar kızardığında fırından çıkarıp ılımasını bekleyin Ilık şerbeti sarmaların üzerine dökün Şerbeti emen tatlıları servis tabağına alın Afiyet olsun | |
|
Etiketler |
gül, kadayıf |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Sütlü Kadayıf | Zen | Tatlılar | 0 | 06 Kasım 2012 18:12 |
Cevizli Kadayıf | Zen | Tatlılar | 0 | 03 Kasım 2012 19:28 |
Kadayıf ve Kadayıf Şerbeti | Liaaa | Tatlılar | 0 | 28 Şubat 2012 13:29 |
Tel Kadayıf Böreği | YapraK | Hamur İşleri | 0 | 26 Aralık 2009 05:20 |
Kadayıf Sarması | Kralice | Tatlılar | 1 | 12 Mart 2009 06:50 |