![]() |
Gül Kadayıf [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler:
İlk yufkayı düz ve sert bir zemine serin. Eritilmiş margarinin yarısını kaşık ucu ile yufkaya sürün. Fırça yardımıyla yağı yufkanın her tarafına dağıtın. Tel kadayıfın yarısını yufkanın üzerine eşit miktarda yayın. Üzerine tarçın serpin, iri dövülmüş cevizin yarısını kadayıfın üzerine yayın yufkayı sıkıca rulo haline getirin Ruloyu keskin bir bıçak yardımıyla 2 parmak eninde keserek, yuvarlak parçalar haline getirin Yuvarlak parçaları hafifçe yağlanmış fırın tepsisine yatık olarak dizin. Orta ısılı fırında kadayıf sarmalarını altı üstü hafifçe kıtırlaşincaya dek pişirin Kadayıf sarmalarının kızarmasını beklerken bu arada bir tencereye şekeri, suyu ve limonu ilave ederek, kaynatın Kaynadıktan sonra şerbeti ateşten alarak soğutun Kadayıf sarmalar kızardığında fırından çıkarıp ılımasını bekleyin Ilık şerbeti sarmaların üzerine dökün Şerbeti emen tatlıları servis tabağına alın Afiyet olsun |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:26. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk