06 Kasım 2012, 18:13 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Şehriyeli Muhallebi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler:
Yapılışı: Öncelikle yapışmaz yüzeyli bir tavada 3 çorba kaşığı tel şehriyeyi, orta ateşte kavurun. Şehriyeler pembeleşmeye başlayınca, iri çekilmis kuruyemişleri de ekleyerek kavurmaya devam edin. Şehriyeler kahverengileşince ocağı kapatın. Tavanın sıcaklığıyla daha çok kararmaması için bir kaseye alın. Diğer taraftan süt, tozşeker ve patates nişastasını, orta ateşte muhallebi gibi pişirin. Koyulaşmaya başlayınca, kasedeki şehriye ve kuruyemişleri de ilave ederek kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra, vanilya ve hindistancevizini katıp iyice karıştırın. Daha sonra kaselere boşaltıp soğumaya bırakın. Soğuyunca buzdolabına alıp, bir süre beklettikten sonra servis yapın. | |
|
Etiketler |
muhallebi, Şehriyeli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Şehriyeli Taşlık Çorbası | YapraK | Çorbalar | 0 | 11 Ocak 2010 18:15 |
Tel Şehriyeli Konsome Çorbası | YapraK | Çorbalar | 0 | 25 Aralık 2009 20:58 |
Şehriyeli Yoğurtlu Çorba | YapraK | Çorbalar | 0 | 26 Eylül 2009 18:07 |
Şehriyeli Domates Çorbası | Dilara | Çorbalar | 0 | 02 Mayıs 2009 08:21 |
Arpa Şehriyeli Et Yahnisi | Heidi | Et Yemekleri | 1 | 13 Mart 2009 00:12 |