06 Kasım 2012, 18:11 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Sakızlı Muhallebi Sakızlı Muhallebi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler:
Yapılışı: Sakızı bir tutam şekerle birlikte havanda toz haline gelinceye kadar dövün, bir kenarda bekletin. Sakız dışındaki tüm malzemeyi kalın tabanlı, geniş bir tencerede çırpma teliyle iyice karıştırın. Ateşe koyun. Tahta kaşıkla devamlı karıştırarak orta – kısık ateşte bir taşım kaynatın (ortasından göbek atana kadar). Daha sonra ateşten alın. En son damla sakızını ilave edin. Muhallebiyi sıcak tencerenin içinde çırpma teliyle 10 dakika veya mikserle 5 dakika çırpın. Bu sırada içine hava baloncukları girerek muhallebiyi kabartacak. Çırpma telini havaya kaldırdığınızda muhallebi sakız gibi uzayacak. Yüksek kenarlı bir servis kabını suyla ıslatın. Muhallebiyi servis kabına döküp en az 2 saat soğumaya bırakın. Dilim dilim kesip sade olarak veya kaymaklı dondurmayla birlikte servis yapın Afiyet Olsun... | |
|
Etiketler |
muhallebi, sakızlı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Damla Sakızlı Çikolatalı Kek | N999 | Kek Tarifleri | 1 | 08 Haziran 2012 23:28 |
Sakızlı Kebap | N999 | Et Yemekleri | 0 | 01 Haziran 2012 16:27 |
Sakızlı kebap (bursa) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 23 Ekim 2010 15:49 |
Otlu Sakızlı Pilav | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 26 Eylül 2009 19:21 |
Osmanlı 'dan Sakızlı Pilav | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 22 Mart 2009 20:21 |