06 Kasım 2012, 18:10 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| İrmik Helvası (2 tarif) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler:
Yapılışı: Bademlerin kabuğu soyulur. Ek yerlerinden ikiye ayrı lır. Bakır bir tencerede 150 gr yağ ile hafif pembeleşinceye kadar kavrulur. Diğer bir kapta kaynamakta olan bir lit re şekerli süt ilave edilir. Hafif ateşte, karıştırılarak süt çektirilir. Ateşten alınır. Soğuduktan sonra kevgirle dilim lere kesilerek tabağa alınır. | |
|
06 Kasım 2012, 18:10 | #2 |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: İrmik Helvası (2 tarif) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler:
1- Yağ eritilip irmik konur. Hafif ateşte pembe kavrulur. Fıstık ilave edilir. Birkaç kere daha çevrilir. 2- Su, süt, şeker konup karıştırılır. Kapak kapatılıp hafif ateşte suyu çektirilir. 3- 15- 20 dakika bekledikten sonra karıştırılıp 2 çorba kaşığı şeker serpilir. Demlenmesi için kapak kapatılır |
|
Etiketler |
2, helvası, tarif, İrmik |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
İki Renkli İrmik Tatlısı | Sue | Tatlılar | 0 | 04 Temmuz 2012 17:53 |
Portakallı Fıstıklı İrmik Helvası | efLatun | Tatlılar | 2 | 08 Mayıs 2012 21:44 |
Çilekli İrmik Tatlısı | N999 | Tatlılar | 0 | 25 Şubat 2012 02:32 |
Portakallı İrmik Tatlısı | Lady | Hamur İşleri | 0 | 17 Temmuz 2010 10:20 |
Dondurmalı İrmik Helvası | YapraK | Tatlılar | 0 | 10 Nisan 2009 06:30 |