03 Kasım 2012, 19:54 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Reçelli Kurabiye 2.5 Su Bardağı Un 1 Su Bardağı Pudra Şekeri (veya toz şeker) 5 Çorba Kaşığı Margarin 1 Paket Vanilya 1 Paket Kabartma Tozu 2 Adet Yumurta (birinin akı ayrılacak) 1/2 Çay Bardağı Portakal Reçeli 1/2 Çay Bardağı Vişne Reçeli Unu, şekeri, margarini, vanilyayı, kabartma tozunu ve 1 yumurtayla 1 yumurtanın sarısını yoğurma kabına alalım. Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğuralım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım. Elimizde yuvarlayarak yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. Ortalarını parmağımızla bastırarak çukurlaştıralım. Üzerlerine çırpılmış yumurta akını sürelim. 180 derecelik fırında pembeleşene kadar pişirelim. Fırından çıkan kurabiyeleri soğumaya bırakalım. Ardından her kurabiyenin ortasına suyunu süzdürdüğümüz portakal ve vişne reçellerini koyalım. Dilersek biraz da pudra şekeri serperek servis yapalım. Not: Evinizde başka reçelleriniz mevcutsa reçel seçeneğinizi 2 ile sınırlı tutmayıp birbirinden farklı lezzette birçok kurabiye oluşturabilirsiniz. | |
|
Etiketler |
recelli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Reçelli Waffle | Liaaa | Pastalar | 0 | 15 Şubat 2012 10:43 |
Kurabiye | SeytaninOrkestrasi | Serbest Kürsü | 1 | 21 Ağustos 2010 17:01 |
Kurabiye | Hesna | Fıkra | 1 | 07 Mart 2010 15:17 |