03 Kasım 2012, 19:48 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Ayva Marmelatı MALZEMELER 1.200 gr ayva 600 gr toz şeker karanfil HAZIRLANIŞI Ayvaları yıkayıp, dört eşit parçaya bölün. Çekirdeklerini çıkarıp, çekirdek yataklarını temizledikten sonra tencereye koyun. Tencereye bir miktar su ve birkaç adet karanfil koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşe oturtun. Ayvalar sularını salıp tekrar çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten alın. Ayvaları tahta bir kaşık yardımıyla bastırarak ezip, süzgeçten geçirin. Ayvalara şeker katın ve tekrar tencereye alıp orta ateşe oturtun. Tahta bir kaşıkla karıştırarak, marmelat kıvamına buluncaya dek kaynatın. Sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın. Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin | |
|
Etiketler |
ayva, marmelatı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Erik Marmelatı | Zen | Reçel Tarifleri | 1 | 19 Mayıs 2013 18:10 |
Elma Marmelatı | Zen | Tatlılar | 0 | 03 Kasım 2012 19:46 |
Kayısı Marmelatı | Zen | Yemek Tarifleri | 0 | 03 Kasım 2012 19:45 |
Mango Marmelatı | Liaaa | Tatlılar | 0 | 07 Mayıs 2012 19:22 |