03 Kasım 2012, 19:46 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Elma Marmelatı MALZEMELER 1.5 kg elma 250 gr toz şeker 1 adet çubuk tarçın HAZIRLANIŞI Elmalarıı yıkayıp, dört eşit parçaya bölün. Çekirdekleri çıkarıp, çekirdek yataklarını temizledikten sonra tencereye koyun. Tencereye bir miktar su ve tarçın koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşe oturtun. Elmalar sularını salıp tekrar çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten alın. Elmaları tahta bir kaşık yardımıyla bastırarak ezip, süzgeçten geçirin. Elmalara şekeri katın ve tekrar tencereye alıp orta ateşe oturtun. Tahta bir kaşıkla karıştırarak, marmelat kıvamına buluncaya dek kaynatın. Sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın. Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin. | |
|
Etiketler |
elma, marmelatı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Erik Marmelatı | Zen | Reçel Tarifleri | 1 | 19 Mayıs 2013 18:10 |
Kayısı Marmelatı | Zen | Yemek Tarifleri | 0 | 03 Kasım 2012 19:45 |
Yasemin Marmelatı | Liaaa | Tatlılar | 0 | 07 Mayıs 2012 19:33 |
Mango Marmelatı | Liaaa | Tatlılar | 0 | 07 Mayıs 2012 19:22 |