03 Kasım 2012, 19:32 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Sarıklı Burma Malzemeler 250 gram buğday nişastası 400 gram dövülmüş ceviz 250 gram tereyağı 4 su bardağı toz seker 6 su bardağı baklavalık un 3 yumurta 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı su 1 çay bardağı zeytinyağı Bir tutam tuz Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Yapılısı 4 su bardağı unu yoğurma kabına ekliyoruz Yumurta, süt, su, zeytinyağı ve bir tutam tuz ile kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuruyoruz Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz Bezeleri tekrar yoğuruyoruz ve üzerini bezle örtüyoruz ve yarım saatliğine dinlenmeye bırakıyoruz Bezelerin altına ve üstüne un serpiyoruz ve ince ince oklava yardımıyla açıyoruz ve çarşaf üzerine seriyoruz Genişçe bir tepsiyi yağlıyoruz, fırını 170 derece ısıtıyoruz Yufkalardan bir tanesini mutfak tezgâhına koyuyoruz Ortadan ikiye kesiyoruz Genis olan kısma cevizleri seriyoruz Üzerine oklava koyarak yavasça sarıyoruz Sarım işlemi bittikten sonra hamuru buruşturarak oklavadan çıkarıyoruz Ortaya çıkan rulo hamurdan 2 parmak kalınlığında kesiyoruz ve yan yana diziyoruz Tereyağını yakmadan kızartıyoruz ve hemen bekletmeden tepsinin üzerinde gezdiriyoruz Sıcak fırına tepsiyi sürüyoruz ve 40 dakika pişiriyoruz BU arada şerbeti hazırlıyoruz Su ve sekeri bir tencereye koyup kaynatıyoruz Kaynamaya başladığında limonun suyunu sıkıyoruz ve ocaktan alıyoruz Dikkat etmeniz gereken fırından çıkardığınız baklavanın ılık, şerbetin sıcak olması gerektiğidir. Afiyet olsun | |
|
Etiketler |
burma, sarıklı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Cevizli Burma Tatlısı | Violent | Tatlılar | 0 | 15 Haziran 2012 14:51 |
Sargılı burma (malatya) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 22 Ocak 2011 23:46 |
Cevizli burma çörek (kastamonu) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 20 Ocak 2011 08:32 |
Burma baklava | Nur | Tatlılar | 9 | 15 Aralık 2010 11:00 |
Sarı Burma Tatlısı | YapraK | Tatlılar | 0 | 28 Eylül 2009 02:27 |