![]() |
Cevizli Kadayıf Malzemeler 1 su bardağı ceviz içi Yarım kilo tel kadayıf 1 kilogram toz şeker 2,5 bardak su 200 kilogram tereyağı 1 çorba kaşığı dut pekmezi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yapılışı Toz şeker ile suyu ocağa koyunuz. 5 dakika kaynatınız. Soğuması için bekletiniz. Genişçe bir tepsiyi yağlayınız ve içine 1 çorba kaşığı pekmezi dökerek tepsinin her yanına yayınız. Cevizleri dövünüz. Yağı eritiniz ve soğuduktan sonra kadayıflarla harmanlayınız. Kadayıfların yarısını tepsiye döşeyiniz, üstüne ellerinizle güzelce bastırınız ve cevizleri eşitçe serpiniz. Ayırdığınız kadayıfları da üstüne tekrar yayınız ve yeniden bastırınız. Fırınınızı 200 dereceye ayarlayıp ısıtınız ve kadayıfı fırına sürünüz. Üzerisi pembeleşinceye kadar pişiriniz. Fırından çıkınca sıcakken üzerine soğuyan şerbetini eşit olarak kepçe ile dökünüz. Soğuyunca servis ediniz. Afiyet olsun |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:53. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk