![]() |
![]() |
|
![]() | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Dilberdudağı Malzeme 150 gram tereyağı Bir çay bardağı süt Bir çay bardağı sıvıyağ İki su bardağı buğday nişastası İki su bardağı su İki buçuk su bardağı şeker Üç damla limon suyu İki adet yumurta Yetirince tuz Bir su bardağı ceviz Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Yapılışı Siz şekeri ve suyu bir tencere koyuyoruz, ocakta kaynaması için bekliyoruz Yaklaşık 10 dakika boyunca kısık ateşte kaynattığımız, şerbetimizi içine limon suyunu ilave edip, iki dakika daha kaynat ocaktan alıyoruz ve ılımaya bırakıyoruz Bu arada fırını 180 dereceye ayarlıyoruz ısınmaya bırakıyoruz Yumurta, süt, zeytinyağı ve yeterince tuzu ve un ile birlikte yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz Hazırladı mı samur 21 eşit parçaya bölüyoruz Her biri parçayı pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz Açtığımız bezeleri aralarına nişasta serperek yedi tanesini üst üste koyuyoruz Tüm yufkaları bu şekilde 7şerli gruplar haline hazırlıyoruz Her bir gruptan oklavayla incecik yufkalar açıyoruz Böylece elimizde üç adet büyük yufka olmuş oluyor Bu yufkaların üzerine dövülmüş cevizi paylaştırarak serpiyoruz Üç yufkayı üst üste koyuyoruz Bir su bardağın ağzı ile yufkaların üzerine bastırarak yuvarlak kesiyoruz Azlettiğini ser bir yuvarlağı ortadan ikiye katlıyoruz süt üzerine ilimizle hafifçe bastırıyoruz Geniş bir fırın tepsisine diziyoruz Site yarın yakmadan fokur fokur kaynayacak şekilde kızartıyoruz bu sıcak yağı hamurların üzerinde gezdirerek döküyoruz Isınmakta olan fırınımızın içersine yük tepsimize koyuyoruz üzeri kızarana kadar ortalama 30 dakikada pembeleşiyor, pişiriyoruz Fırından çıkardığımız sıcak tatlıların üzerine, ilk başta yaptığımız soğumuş olan şerbeti döküyoruz Afiyet olsun | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
dilberdudağı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |