01 Kasım 2012, 19:44
|
#1 |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Bayram Tatlısı tarifi
Malzemeler 2 Adet Yumurta 2 Çay Bardağı Süt 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ Aldığı Kadar Un Üzeri İçin Bir Adet Margarin Hazırlanışı- Bütün malzemeler karıştırılır.
- Yumuşak bir hamur yapılır.
- Cevizden biraz büyük kündeler yapılır. Biraz dinlendirilir.
- Daha sonra ikişerli yufkalar açılır. Ne kadar ince açılırsa o kadar güzel olur.
- İki yufka üst üste konur.
- Oklavaya sarılır.
- Burma gibi büzülür.
- Daha sonra bir gazetenin üzerine buruşuk şekilde açılır.
- Kenarları düz olsun diye kesilir.
- Ceviz serpilir.
- Gazete yukarıya kaldırılarak hamurun burulması sağlanır.
- Daha sonra belli aralıklarla kesilerek tepsiye dizilir.
- Üzerine bir adet margarin (Tereyağı olursa daha lezzetli olur) eritilerek dökülür ve pişirilir.
- Sıcak tatlıya soğuk şerbet dökülür.
|
| |