Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kabak Yağlısı tarifi
Malzemeler 2 adet yeşil kabak (veya bir dilim kırmızı tatlı kabağı) 1 adet kuru soğan Yarım demet dereotu 1 paket tek kullanımlık( instant )kuru hamur mayası 1 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar un Kızartmak için sıvı yağ
Hazırlanışı
Kabak ve kuru soğanı rendenin ince tarafı ile rendeleyin, dereotunu ince ince kıyın
Rendelediğiniz kabak, soğan ve dereotlarını yoğurma kabına alın üzerine tuz, maya ve aldığı kadar un ilave ederek kabağın kendi suyu ile çok sert olmayacak şekilde hamur yoğurun.(yoğururken su koymayın, kabağın kendi suyu ile yoğuracaksınız)
Yoğurduğunuz hamurun üzerini örterek, sıcak bir ortamda 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.(hamurun hacmi iki katına çıktığında hamur yeterince mayalanmıştır)
Sıvıyağ ile elinizi yağlayıp, hamurdan küçük parçalar kopartın, hamuru elinizle biraz açtırdıktan sonra bol kızgın yağda kızartın
Not: kabak yağlısını kış mevsiminde tatlı kabağı ile yapabilirsiniz.