31 Ekim 2012, 05:44 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Keşkül Keşkül Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 4 su bardağı süt Keşkül 1 su bardağı toz şeker 2 çorba kaşığı toz badem 2 çorba kaşığı pirinç unu 2 çorba kaşığı nişasta yarım su bardağı su 1 çorba kaşığı hindistan cevizi 1. Sütü tencereye koyup şekeri ve toz bademi ilave edin. Orta teşte şeker eriyene kadar kadar ısıtın. Bir kasede pirinç unu ve nişastayı yarım bardak suyla ezerek sulandırın. Yavaş yavaş kaynamakta olan süte ilave ederken bir yandan da sütü karıştırın. 2. Devamlı karıştırmak suretiyle muhallebi kıvamını alana kadar pişirin. Ocaktan almadan önce hindistan cevizini ekleyip karıştırın ve tatlıyı kaselere paylaştırın. Üzerini bir tutam toz badem veya hindistan ceviz ile süsleyip soğuk servis yapın. Alıntı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Keşkül Malzemesi 1 Litre süt, 250 gr. toz şeker, 2 yumurta sarısı, 1 paket vanilya, 50 gr. mısır nişastası, 50 gr. kıyılmış badem veya fındık, Hazırlanışı Tüm malzemeleri karıştırılıp orta ateşte karıştırarak pişirin koyulaşınca ateşten indirin. Kaselare doldurup içine attığımız badem ve fındıktan bir miktarını üzerine serpip süsleyiniz. Soğumaya bırakın. Afiyet Olsun. Alıntı | |
|
Etiketler |
keşkül |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Osmanlı usulü keşkül | Violent | Tatlılar | 0 | 21 Haziran 2012 16:18 |
Bademli Keşkül Tarifi | Sevda | Tatlılar | 0 | 13 Kasım 2011 06:40 |