![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Büzme Baklava Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 2 adet yumurta 1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ 1 su bardağı yoğurt (çok sulu olmayacak) 1 yemek kaşığı sirke yarım çay kaşığı tuz 3 silme su bardağı un Yarım paket kabartma tozu Şerbeti için: 3 su bardağı şeker 2.5 su bardağı su Çeyrek limon suyu Bir fiske tuz Üzeri için: 1.5 su bardağı sıvıyağ ve tereyağı karışık, içine koymak için: iri ceviz parçaları Arası için nişasta Yapılışı: Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun.Hamuru 12 bezeye ayırın ve 20 dakika kadar dinlendirin.Her bezeyi tek tek, nişasta serperek açabildiğiniz kadar açın. Açtığınız yufkayı artı şeklinde dörde bölün.Her parçayı sivri ucundan geniş tarafına doğru büzerek toparlayın.Kalan iki uç kısmı birleştirin.Büzülen kısma ceviz koyup, kalan kısmı üzerine kapatın.Ters olarak tepsiye yerleştirin.Elinizle çıkıntılı yerleri düzeltinÜzerine yağı ılık olarak dökün ve 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.Baklava soğukken, ılık şerbeti üzerine dökün. NOT: Eğer şerbeti üzerine sıcak dökerseniz, tatlı hamurlaşacaktır. Alıntı: | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
baklava, büzme |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Baklava hamuru nasıl yapılır? Baklava hamurunun püf noktaları | Funda | Yemek Tarifleri | 2 | 03 Haziran 2019 14:01 |
Gül Baklava | Zen | Tatlılar | 0 | 07 Kasım 2012 21:59 |
Yalancı Baklava | Sue | Tatlılar | 0 | 04 Temmuz 2012 17:52 |
Baklava (gaziantep) | Sır | Yöresel Yemekler | 7 | 26 Ekim 2010 01:03 |