10 Temmuz 2012, 15:12 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | İnebolu Kaşık Helvası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 3 su bardağı un 2 ½ su bardağı pudra şekeri 250 gr tereyağı Yapılışı: 250 gr tereyağı tencerede göz göz olana kadar kızdırılır. Üzerine 3 su bardağı un dökülüp hızlı hızlı karıştırılır. Helva kokusu çıkıp, yağını salana kadar kavrulur. Ocaktan alınıp üzerine 2 buçuk su bardağı pudra şekeri dökülür ve iyice yedirilip soğutulur. Soğuyan helva yemek kaşığıyla alınıp bastırılarak şekil verilirp servis tabağına dizilir. Üzerine pudra şekeri serpilir. | |
|
Etiketler |
helvası, inebolu, kaşık, tarifi, yapılışı, İnebolu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kenan Doğulu - Kaşık Kaşık | Amelia | H, I, İ, J, K, L | 0 | 03 Ağustos 2014 23:23 |
Kaşık - Kaşık Özellikleri - Müzik Aletleri | Liaaa | Hobiler | 0 | 20 Mart 2012 14:03 |
Kastamonu / İnebolu Evleri | Ecrin | Karadeniz Bölgesi | 0 | 28 Ocak 2012 22:17 |
Kastamonu - İnebolu | Ecrin | Karadeniz Bölgesi | 0 | 26 Ocak 2012 22:42 |