Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler Şerbeti
5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Hamuru
4 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
1 paket kabartma tozu
100g erimiş tereyağı
1 yumurta
250g dövülmüş ceviz
3 paket buğday nişastası (toplam 500g)
150g eritilmiş kızgın tereyağı
Hazırlanması
1. Hamur malzemeleri ile poğaça hamuru kıvamında yumuşak bir hamur yapın. Bunu 15–20 dakika dinlendirin. Dinlenmiş hamuru 3 eşit parçaya ayırın.
Her parçadan 16–18 adet cevizden küçük parçalar koparın. Kopardığınız parçalara elinizle ceviz şekli verin. Şekil verdiğiniz her küçük bezeyi merdane ile bir yemek tabağı büyüklüğünde açın.
Aralarına bolca nişasta serperek 16 veya 18 parçayı üst üste koyun. (en üsttekine nişasta serpmeyin). Böylece 16'lı (veya 18'li) 3 grup elde edin.
2. Yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayın. (yuvarlak yoksa dikdörtgen tepsinin içine yuvarlak açtığınız hamuru koyabilirsiniz.)
16'lı bir grubu alıp merdane ile tepsinin genişliğinde açın. Bunu tepsiye serip üstüne ceviz içinin yarısını serpin. İkinci grubu da açıp üzerine serin.
Kalan cevizleri de bunun üzerine serpin.
Son grubu da açıp en üste serin.
3. Tepsideki yufkaları baklava dilimi şeklinde dilimleyin. Üzerine - her yanına değecek biçimde- 150g kızgın tereyağı gezdirin.
200C fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkartıp baklavayı soğutun.
Şerbet ılık baklava soğukken, şerbeti tepsinin üzerine gezdirin.
4–5 saat sonra servis yapın.
Not: Denemenizi öneririm. Gerçek baklava kadar güzel olduğunu göreceksiniz, bizzat yemiş bulunuyorum Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.