IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 03 Temmuz 2012, 11:44   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Fırında Portakallı Tekilalı Muhallebi




6 kişilik
Hazırlık süresi: 20 dakika
+ 2-3 saat demlendirme ve soğutma suresi
Pişirme süresi; 30-35 dakika
Zorluk derecesi; 2

Malzemeler

750 mi. süt
1 adet ortadan ikiye bölünmüş vanilya çubuğu
5 adet ince portakal kabuğu şeridi
200 gr. toz şeker
90 ml. su
60 ml. tekila
4 adet iri yumurta
+ 4 adet iri yumurtanın sarısı



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Fırında Portakallı Tekilalı Muhallebi Tarifi

• Süt, vanilya çubuğu ve portakal kabuğu şeritlerini orta boy bir tencereye koyun, orta ateşte ısıtın. Hafif hafif kaynamaya başladığında ocaktan alın ve lezzetlerin birbirine karışması için 1-2 saat kenarda bekletin (veya gece boyunca buzdolabında bekletin).
• Fırınınızı 150 derecede ısıtın.
• 6 adet 180 mi. hacimli ısıya dayanıklı tatlı çanağının içini soğuk su ile ıslatın.
• Karameli hazırlamak için 150 gr. toz şekeri, suyu ve 2 yemek kaşığı tekilayı küçük bir tencereye koyup kısık ateşte ısıtın. Şeker eridiğinde ateşi orta hararete getirin ve karışım koyu karamel rengine dönene dek hafif hafif kaynatın. Kalan 2 yemek kaşığı tekilayı da içine ekleyip karıştırdıktan sonra tatlı çanaklarına bölüştürün. • Yumurtaları, Yumurtaların sarısını ve kalan şekeri orta hızda mikser ile krema kıvamına gelip rengi açılıncaya dek çırpın.
• Vanilya çubuğunu ve portakal kabuklarını sütün içinden alın. Sütü tekrar ateşe oturtup bir taşım kaynatın, ocaktan alın. Sıcak sütü azar azar yumurtalı karışıma ekleyerek karıştırın.
• Kremayı da tatlı çanaklarına bölüştürün.
• Tatlı çanaklarını yüksek kenarlı bir tepsiye yerleştirin.
• Tepsinin içine çanakların yarı seviyesine gelecek kadar kaynar su doldurun.
• Fırına vererek ortaları yumuşak, üzerleri katılaşana dek yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
• Tatlıları fırından alın ve oda sıcaklığına gelene dek bekletin.
• Her birini bir tatlı tabağına tersyüz edin ve servis yapın

__________________
Menfaatinizin Köpeği Olmuşsunuz.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
fırında, muhallebi, portakallı, tekilalı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Fırında Kabak Mücver Tarifi,Vejetaryenlere Fırında Kabak Mücver Sarya Diyet ve Sağlıklı Beslenme 2 03 Ocak 2023 15:47
Fırında Mozaik Muhallebi Funda Tatlılar 0 02 Mayıs 2018 00:01
Fırında 2 Sütlü Muhallebi (17 ay) PySSyCaT Bebek Mamaları 0 16 Şubat 2016 23:44
Fırında Zencefilli Portakallı Somon Elysian Deniz Ürünleri 3 26 Nisan 2014 13:12
Portakallı Lor Tatlısı - Oktay Usta Portakallı Lor Tatlısı Liaaa Tatlılar 0 08 Mart 2012 15:41