03 Temmuz 2012, 11:42 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Vişne Portakal Soslu Krep 6 kişilik Hazırlık süresi: 15 dakika + 1 saat dinlendirme suresi Pişirme suresi: 30 dakika Zorluk derecesi: 1 Malzemeler: 150 gr. un bir tutam tuz 4 adet iri yumurta 250 ml. süt 90 gr. tereyağı Harç: 400 gr. çekirdekleri çıkarılmış vişne 250 ml. su 100 gr. toz şeker 60 ml. Grand Marnier (veya portakal likörü) 3 yemek kaşığı pudra şekeri Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Vişne – Portakal Soslu Krep Tarifi: Krep: • Un ve tuzu orta boy bir kabın içinde karıştırın. Yumurtaları teker teker içine ekleyin ve her bir yumurtayı ekledikten sonra çırpın. • Azar azar sütü içine ekleyin ve pürüzsüz bir kıvama gelene dek çırpmaya devam edin. Karışımı 1 saat dinlendirin. • 1. Adım: Bir krep tavasında orta ateşte 1 tatlı kaşığı tereyağını eritin. Tavaya 2-3 yemek kaşığı krep hamuru dökün ve ince bir tabaka halinde kaplaması için tavayı elinizle döndürerek yayılmasını sağlayın. • 2. Adım: Krep altın rengini alana dek yaklaşık 2 dakika pişirin. • 3. Adım: Metal bir spatula yardımı ile krebi tersyüz edin ve diğer yüzünü de 2 dakika pişirin. Krebi tavadan alıp bir tabağa koyun. Tavaya tekrar bir tatlı kaşığı tereyağı koyun. Krep hamurunun tamamını kullanarak diğer krepleri de aynı şekilde pişirin. Pişmiş krepleri üst üste koyarak önceden biraz ısıttığınız fırında bekletin. Harç: • Vişneleri, suyu ve şekeri orta boy bir tencereye koyun. Orta ateşte karıştırarak kaynama noktasına gelene dek ısıtın. Kaynamaya başladığında ateşi kısın ve sos koyulaşıp şerbet kıvamına gelene dek yaklaşık 10 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve soğuması için bekletin. Likörü içine karıştırın. • 4. Adım: Krepleri ikiye katlayın ve içine kirazlı harçtan koyun. Tekrar ikiye katlayın. • Üzerlerine pudra şekeri serpiştirin ve ılık olarak servis yapın. Bu temel krep tarifi ile 25 cm, çapında bir tavada 12 adet krep hazırlayabilirsiniz. Servis, kişi başına iki krep olarak hesaplanır
__________________ Menfaatinizin Köpeği Olmuşsunuz. | |
|
Etiketler |
krep, portakal, soslu, vişne |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Vişne Soslu Köfte | Sarya | Et Yemekleri | 0 | 16 Ocak 2024 18:37 |
Vişne Soslu Muhallebili Kek tarifi | Feronia | Kek Tarifleri | 6 | 02 Eylül 2022 01:05 |
Kuru Meyveli, Vişne Reçelli Tatlı Krep | Seyra | Tatlılar | 0 | 09 Eylül 2014 20:35 |
Vişne Soslu Pasta. | Sevda | Pastalar | 0 | 23 Kasım 2010 13:22 |
Vişne Soslu Kek | Dilara | Kek Tarifleri | 0 | 01 Mayıs 2010 15:48 |