03 Temmuz 2012, 11:23 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Pirinçli Dondurma Malzemeler: 1/4 su bardağı (50 g) dolusu kırık pirinç 1 tatlı kaşığı vanilya 1 çay kaşığı tarçın 3 yemek kaşığı (45 g) tozşeker 2,5 su bardağı (600 ml) süt Üstü için: Çilek, vişne, frambuaz gibi yumuşak, etli ve kabuksuz meyvelerden herhangi biri Çikolatalı sos Kavrulmuş badem ya da fındık Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Pirinçli Dondurma Tarifi: 1 – Pirinci, vanilyayı, tarçını ve şekeri bir tencerede karıştırın. Sütü de ekleyin. Kaynatın ve sürekli karıştırın. Ateşi iyice kısın ve karışımın ağır ağır pişmesini sağlayın. 2 – Pirinci, çok kısık ateşte yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Sık sık karıştırın. Eğer kurumaya başladıysa biraz daha süt ekleyin. 3 – Pirinç taneleri yumuşadığında, tencereyi ateşten alıp, sürekli karıştırarak soğumaya bırakın. 4 – Servisten önce, pirinçli pudingi karıştırın ve kaşıkla 4 tane dondurma kabına koyun. Üstlerine taze meyveleri de koyup, arzu ederseniz çikolatalı sosla birlikte bademleri de serperek servis yapabilirsiniz
__________________ Menfaatinizin Köpeği Olmuşsunuz. | |
|
Etiketler |
dondurma, pirincli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Diyette dondurma yenir mi? İşte diyet dondurma tarifi | Feronia | Diyet ve Sağlıklı Beslenme | 1 | 11 Haziran 2022 14:49 |
Yumurta dondurma işlemi annelik şansı tanıyor (Yumurta dondurma kimler için uygun?) | Allecra | Sağlık Haberleri | 0 | 23 Mayıs 2019 15:31 |
Pirinçli Omlet | YapraK | Yumurta Yemekleri | 0 | 22 Mart 2009 02:31 |