16 Haziran 2012, 00:18 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Erikli Pay Tarifi Erikli Pay Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 1 çay bardağı toz şeker 3 su bardağı un Yarım çay kaşığı tuz 220 gr tereyağı 1 yumurta 8 yemek kaşığı çok soğuk su 2 yemek kaşığı toz şeker (ekstra) İç malzeme için 900 gr kırmızı erik 140 gr toz şeker 1 yemek kaşığı mısır unu 2 tane karanfil Hazırlanışı: Un, şeker, tuz ve tereyağını derin bir kapta parmak uçlarınızla yoğurun. Suyu kaşık kaşık ekleyip hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurmaya devam edin. Hamuru yuvarlayın ve mutfak poşetine sararak 1 saat buzdolabında bekletin. Erikleri ince doğrayın ve bir tencereye alın. Üzerine şeker ve karanfil ekleyip suyunu salıncaya kadar yüksek ateşte pişirin. Suyundan 4-5 yemek kaşığı kadar alıp içine mısır unu ekleyip iyice çırpın. Karışımı eriklere ekleyin ve kısık ateşte 5 dakika daha pişirin. Ocaktan alarak soğumaya bırakın. Kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin. Hamuru iki eşit parçaya bölün. Unlanmış tezgahta merdane ile açarak kalıbın tabanından yukarıya doğru yayın. Soğuyan erikleri ekleyin. Diğer hamuru açarak eriklerin üzerine kapatın. Yumurtayı çırparak hamurun üzerine sürün. Toz şeker serpiştirip 190 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun! | |
|
Etiketler |
erikli, pay, tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Erikli Kurabiye | Seyra | Hamur İşleri | 0 | 10 Ekim 2014 21:50 |
Can Erikli Sarma Tarifi | Amelia | Dolma ve Sarmalar | 0 | 17 Mart 2014 18:13 |
Erikli Turta | oneofgirl | Tatlılar | 0 | 05 Eylül 2013 14:53 |