06 Haziran 2012, 11:06 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Afyon Lokumu tarifi Afyon Lokumu tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 1 su bardağı yağ (yarı svı yarı katı yağ) 1 su bardağı un 1 su bardağı şeker 4 su bardağı süt 1 paket vanilya Afyon lokumunun İçi için: 1 kutu krem şanti 1 su bardağı süt Hindistan cevizi Hazırlanışı: Önce krem şanti ile sütü mikserle iyicene çırpıp buzdolabına kaldıralım. Un ile yağı biraz kavuralım. Sonra diğer malzemeleride katıp pişirelim. Muhallebi kıvamına gelince ateşten alıp Mikserle çırparak biraz soğutalım. Büyük fırın tepsisine bolca hindistan cevizi dökelim. Üstüne soğuttuğumuz muhallebiyi koyalım. En üstüne krem şantiyi sürelim. Buzdolabında bir gece bekletelim. Servis yapacağımız zaman tepsinin enine 3 eboyuna 5 e bölelim. Rulo şeklinde ikram edelim. Afiyet olsun | |
|
Etiketler |
afyon, lokumu, tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Afyon Merkez Halk Eğitim Merkezi Hakkında Bilgi Afyon | PySSyCaT | Ege Bölgesi | 0 | 05 Kasım 2014 10:09 |
Sultan Lokumu Tarifi | Elysian | Tatlılar | 0 | 24 Haziran 2014 10:04 |
Afyon Lokumu Tarifi | YapraK | Ege Bölgesi | 0 | 14 Eylül 2009 04:22 |