24 Mayıs 2012, 08:46 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1) | Sütlü Bisküvili Tatlılar Sütlü Bisküvili Tatlılar Resimli, Resimli Sütlü Bisküvili Tatlılar, BİSKÜVİLİ MUHALLEBİ Malzemeler : Bir litre süt 300 gr. toz şeker 3 adet yumurta 2 kaşık mısır unu hülâsası Vanilya Limon kabuğu rendesi 100 gr. bisküvi. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yapılışı : Yumurta, un, vanilya, limon kabuğu rendesi bir tencereye konur. Karıştırılır. Kaynamakta olan şekerli süte yavaş yavaş ilâve edilir. Karıştırılarak kaynayıncaya kadar pişirilir. Bisküviler ıslatılarak servis tabağına yerleştirilir. Üzerine muhallebi doldurulur. İstenirse kıyılmış fındık serpilir. Bisküvi pasta malzemeler : 125 gr. Tereyağı 60 ml. Kakao 75 ml. Toz şeker 1 yumurta 100 gr. Pötibör bisküvi isteğe göre çikolata sos [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Tereyağını eritip ocaktan alın. Toz şeker ve yumurtayı çırpıp, kakaoyu ekleyip tereyağ ile karıştırın. Bisküvileri irice doğrayın ve bütün malzemeleri karıştırın. Bir kalıba hazırladığınız karışımı koyun. Derin dondurucuda bekletin. Donduğunda isteğe göre çikolata sos ile servis yapın. Afiyet olsun.. Pratik Tatlı Malzemeler 1) 1/2 su bardağı şeker 2) 1/2 su bardağı fındık içi 3) 2 çay kaşığı tarçın 4) 4 ad büyük elma 5) 1 paket petibör bisküvi 6) 1 paket muzlu puding [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Hazırlanışı: Tava içerisinde rendelenmiş elmaları,fındık içini şekerimizi ve tarçınımızı iyice karıştıralım. Elmaların kendi suyunu çekene kadar pişmesini sağlıyalım. Hazırladığımız iç malzemesi Bir süre soğurken pudingimizi hazırlıyalım. Hazırlamış olduğumuz pudingden bir kaç kaşık bisküvilerin alt kısmını ıslatması için tepsiye sürelim bir kat bisküvi üzerine puding. Bir kat daha bisküvi ve hazrladığımız elmalı iç malzemeyi bisküvilerin üzerine yayalım üst kısmına yine birkat bisküvi ve kalan pudingi bisküvilerin hertarafını kapatacak şekilde dökelim isteğe göre üzerini hindistan cevizi veya fındık ile süsleyebilirsiniz. Afiyet Olsun. Bisküvili Sütlü İrmik Tatlısı Malzemeler: 1 Lt. Süt 9 Yemek Kaşığı (tepeleme) İrmik 8 Yemek Kaşığı (tepeleme) Şeker 1 Paket Vanilya 1 Paket Kakaolu (piknik) Bisküvi 1 Adet Muz 1-2 Yemek Kaşığı (iri çekilmiş) Fındık Tarçın (üzerini süslemek için) [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] HAZIRLANIŞI Süt, irmik ve şekeri sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayıp, göz göz olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyerek karıştırın. Hafifçe ıslattığınız, kek kalıbına (yada isterseniz Borcama) tatlının yarısını dökün, kakaolu bisküvileri ve dilimlenmiş muzları dizin. Az miktarda fındık kırığı serpin ve tatlının diğer yarısını dökün. Buzdolabında 3-4 saat dinlendirin ve ters çevirerek dilimleyin. Üzerine isterseniz sadece tarçın yada bir kasede harmanladığınız, tarçın, fındık kırığı ve toz bisküviyi serpin. Her iki şekilde de çok güzel oluyor. Afiyet olsun | |
|
Etiketler |
bisküvili, sütlü, tatlılar |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Sütlü tatlılar mı, şerbetli tatlılar mı? | CORDON BLEU | IF Anketler | 19 | 05 Mayıs 2024 08:18 |
Sütlü irmik tatlısı nasıl yapılır? Hafif ve pratik farklı sütlü irmik tatlısı tarifleri | Sanem | Tatlılar | 0 | 11 Kasım 2018 21:06 |
Elmalı Sütlü Tatlılar | Zen | Tatlılar | 0 | 26 Kasım 2012 19:02 |
Çikolatalı Sütlü Tatlılar. | Zen | Tatlılar | 0 | 17 Kasım 2012 17:52 |
Sütlü Tatlılar Sağlıklı Ama Riskli. | System | Sağlık Köşesi | 0 | 15 Eylül 2011 20:35 |