16 Mayıs 2012, 00:01 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Vişneli Baklava Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 10 adet baklava yufkası (260 gram) Konserve veya dondurulmuş vişne İrmik kaymağı 200 gram tereyağı (Urfa tereyağı) Şerbet için: 1 su bardağı tozşeker, 1 su bardağı+1 çorba kaşığı su, 1 çay kaşığı limon suyu Yapılışı 1- Şerbet için tozşeker ve suyu, toz¬şeker eriyene dek kaynatın. Limon suyu ilave edip, 2 dakika sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. 2- Baklava için yufkaları üst üste yer¬leştirip, 12'şercm'lik kareler halinde kesin. Kare şeklindeki yufkaların orta¬larına 3eradet vişne ve irmik kaymağı koyun. Rulo şeklinde sarıp, yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine eritilmiş tereyağını gezdirip, önceden ısıtılmış 160-170 derece fırında yakla¬şık 35-50 dakika pişirin. Fazla yağını süzdürüp, sıcak baklavanın üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Baklava şerbeti çekince servis yapın. Not: Vişne, suyunu bırakan bir meyve olduğundan, konserve ya da dondurulmuş vişne kullanmanızı tavsiye ederiz. Vişneyi kullanmadan önce iyice suyunu süzdürün İrmik kaymağı için: 1 çay bardağı irmik ve 200 ml sütü, kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamı alana dek pişirin. | |
|
Etiketler |
baklava, vişneli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Vişneli Kup | meLanie | Tatlılar | 1 | 24 Haziran 2024 17:58 |
Baklava hamuru nasıl yapılır? Baklava hamurunun püf noktaları | Funda | Yemek Tarifleri | 2 | 03 Haziran 2019 14:01 |
Vişneli krema | Violent | Tatlılar | 0 | 07 Nisan 2012 19:44 |
Vişneli Kek | N999 | Pastalar | 0 | 02 Mart 2012 02:16 |
Vişneli Dondurma | KarakıZ | Tatlılar | 0 | 21 Ekim 2011 19:20 |