09 Mart 2012, 23:29 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Elmalı Muhallebi Malzemeler: 6 adet elma 1 küçük çay bardağı şeker 1 kahve fincanı su Muhallebi: 4 su bardağı süt (800ml) 1 su bardağı şeker 1 yemek kaşığı mısır nişasta 1 küçük çay bardağı un 1 paket vanilya 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı krema(isteğe bağlı) Elmaların kabukları soyulur ve kabak oyacağı yardımı ile ortadaki koçanı çıkarılır. Elmalar ortadan ikiye bölünür. Bir tencereye elmalar dizilir, üzerine toz şeker serpilir ve su ilave edilir, yaklaşık yarım saat kısık ateşde pişirilir. Elmalar yumuşayınca altı kapatılır ve elmalar borcama dizilir. Muhallebi için, bir tencereye yumurta, şeker, un, vanilya konur. Azar azar süt ilave edilir, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Ocağın altı kapatılınca krema ilave edilir. Mikserle bir iki dakika çırpılır ve elmaların üzerine dökülür. Buzdolabına konur. Arzu ederseniz, üzerine ceviz, hindistan cevizi, tarçın gezdirip servis yapabilirsiniz | |
|
Etiketler |
elmalı, muhallebi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Balkabaklı Muhallebi | Adelya | Bebek Mamaları | 0 | 26 Nisan 2017 21:01 |
Şeftalili Elmalı Muhallebi - 4. Aydan İtibaren | PySSyCaT | Bebek Mamaları | 0 | 16 Şubat 2016 23:26 |
Çikolatalı Muhallebi | Zen | Tatlılar | 0 | 08 Kasım 2012 22:10 |
Pekmezli Muhallebi | Dilara | Tatlılar | 0 | 01 Mayıs 2010 15:43 |