21 Ekim 2011, 19:10 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kaymaklı Dondurma 1 kg. koyun sütü 1 Su bardağı şeker 1 Dolu çay kaşığı salep Temiz bir kabın içinde süt kaynatılır şeker konur. Salep soğuk su ile sulandırılıp süte kayılır. Bir tel çırpıcı ile çırparak beraberce kaynatılırateşten alnıp soğumaya bırakılır. Bir kaba içine tülbentle süt süzülür. kabıyla birlikte buzdolabının buzluğuna konur Her saat başı buzluktan alınrak kaşıkla iyice çırpılır tekrar buzluğa konur. Buişlem en az 5 defa yapılmalıdır. İyice sünüp uzamaya başlayınca yenebilir.
__________________ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] | |
|
Etiketler |
dondurma, kaymaklı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Diyette dondurma yenir mi? İşte diyet dondurma tarifi | Feronia | Diyet ve Sağlıklı Beslenme | 1 | 11 Haziran 2022 14:49 |
Yumurta dondurma işlemi annelik şansı tanıyor (Yumurta dondurma kimler için uygun?) | Allecra | Sağlık Haberleri | 0 | 23 Mayıs 2019 15:31 |
Kaymaklı poğaça | Ebru | Hamur İşleri | 2 | 02 Mayıs 2016 17:37 |
Erikli Ve Kaymaklı Dondurma | BuYuCu | Tatlılar | 0 | 03 Temmuz 2012 11:38 |
Kaymaklı (kahramanmaraş) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 04 Ocak 2011 08:23 |