IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  digitalpanel

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 08 Mart 2010, 02:28   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Helvalı Sarma




Malzemeler:

1 poşet Dr. Oetker İrmik Helvası
100 g margarin
400 mi (4 çay bardağı) su
3 adet hazır yufka
90 g (1 su bardağı) öğütülmüş ceviz
300 mi (1,5 su bardağı) süt
210 g (1 su bardağı) tahin
Üzeri için:
4-5 yemek kaşığı pekmez


Hazırlanışı:

Su ve margarini bir tencereye koyun ve kaynatın. Üzerine irmik helvası poşetini boşaltın ve karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve tencerenin kapağını kapatıp pişirin. Suyunu tamamen çektiğinde ocaktan alın, kaşık ile birkaç kez alt üst karıştırıp soğumaya bırakın.

Yufkaları tezgahın üzerine açıp her biri 16'şar adet üçgen olacak şekilde kesin. Üçgenlerin üzerine fırça yardımı ile tahinli karışımdan sürün, irmik helvası koyup sigara böreği şeklinde sarın. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın, üzerlerine fırça yardımı ile pekmez sürün ve pişirin.

Pişirme ayarları:

Turbo Fırın:
160°C (önceden ısıtılmış)

Elektrikli Mini / Midi Fırın:
150°C / 170°C (önceden ısıtılmış)

Pişirme Sûresi:
Yaklaşık 20-25 dakika
Fırından çıkartıp ılık veya soğuk servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet
Cevapla

Etiketler
helvali, helvalı, sarma


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kremalı Kağıt Helvalı Pasta vioLeta Pastalar 0 21 Haziran 2020 18:07
Helvalı Bisküvili Pasta Beatrice Pastalar 1 05 Eylül 2019 10:36
Sarma içi (osmaniye) Sır Yöresel Yemekler 0 24 Ocak 2011 20:18