08 Mart 2010, 02:28 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Helvalı Sarma Malzemeler: 1 poşet Dr. Oetker İrmik Helvası 100 g margarin 400 mi (4 çay bardağı) su 3 adet hazır yufka 90 g (1 su bardağı) öğütülmüş ceviz 300 mi (1,5 su bardağı) süt 210 g (1 su bardağı) tahin Üzeri için: 4-5 yemek kaşığı pekmez Hazırlanışı: Su ve margarini bir tencereye koyun ve kaynatın. Üzerine irmik helvası poşetini boşaltın ve karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve tencerenin kapağını kapatıp pişirin. Suyunu tamamen çektiğinde ocaktan alın, kaşık ile birkaç kez alt üst karıştırıp soğumaya bırakın. Yufkaları tezgahın üzerine açıp her biri 16'şar adet üçgen olacak şekilde kesin. Üçgenlerin üzerine fırça yardımı ile tahinli karışımdan sürün, irmik helvası koyup sigara böreği şeklinde sarın. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın, üzerlerine fırça yardımı ile pekmez sürün ve pişirin. Pişirme ayarları: Turbo Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Elektrikli Mini / Midi Fırın: 150°C / 170°C (önceden ısıtılmış) Pişirme Sûresi: Yaklaşık 20-25 dakika Fırından çıkartıp ılık veya soğuk servis yapın. | |
|
Etiketler |
helvali, helvalı, sarma |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kremalı Kağıt Helvalı Pasta | vioLeta | Pastalar | 0 | 21 Haziran 2020 18:07 |
Helvalı Bisküvili Pasta | Beatrice | Pastalar | 1 | 05 Eylül 2019 10:36 |
Sarma içi (osmaniye) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 20:18 |