27 Aralık 2009, 07:16 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Yoğurtlu Kayısı Tatlısı Malzemeler: 6-8 kişilik 1 kg kayısı 1 kg şeker 1 kg su Biraz limon tuzu 500 gram süzme yoğurt 1 bardak çiçek balı 300 gram antepfıstığı Sos için: 200 gram margarin Büyük bir parça çikolata veya 3 yemek kaşığı kakao 4 adet yumurta Tarifi: Taze kayısıların çekirdeklerini çıkarın. Ayıklayıp, yıkayın. Şeker ve suyu 10 dakika kaynatın. Kayısıları içine atın. Kaşık değdirmeden tencereyi salla***** kayısıların rengi değişene dek pişirin. İnmesine yakın limon tuzunu atın. 1-2 dakika daha pişirdikten sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın. Soğuyan kayısıların içine antepfıstıklarını yerleştirin ve şerbetini süzün. Süzme yoğurt, kayısı şerbeti ve biraz suyu karıştırarak krema kıvamına getirin. Margarin ve çikolatayı benmari usulü eritin. Önceden çırpılmış yumurtaları ılık olan karışıma yavaş yavaş yedirin. Servis tabağına yoğurtlu sosu yayın. Üzerini kapatacak şekilde balı sıvayın ve çikolata sosunu dökün. Donmasını bekledikten sonra kayısıları yerleştirerek servis yapın. | |
|
Etiketler |
kayisi, kayısı, tatlisi, tatlısı, yoĞurtlu, yogurtlu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Leziz bir Süryani tatlısı: Harire tatlısı | Fragile | Yemek Tarifleri | 1 | 07 Ocak 2022 10:40 |
Kuru Kayısı Tatlısı | Fragile | Tatlılar | 0 | 17 Ağustos 2019 18:19 |
Kayısı Soslu Yaz Tatlısı | Elysian | Tatlılar | 0 | 24 Haziran 2014 10:06 |
Lübnan Mutfağı'ndan Portakal Sulu Kayısı Tatlısı Tarifi | Elysian | Dünya Mutfakları | 0 | 31 Mayıs 2014 11:10 |
Kaymaklı Kayısı Tatlısı | N999 | Tatlılar | 0 | 30 Mart 2012 19:17 |