27 Aralık 2009, 07:14 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Sultan Vahidettin Tatlisi Kullanılacak malzeme: 1/2 kilo Bağdat hurması 1 kahve fincanı dövülmüş fındık içi 1 kahve fincanı dövülmüş badem içi 2 kahve fincanı toz şekeri 1/4 limon suyu Yapımı: Bağdat hurmalarını bir kuşaneye koymalı. Üstlerini örtecek kadar su koyup kabı orta ısılı bir ateşe oturtmalı. Su kaynayıp da hurmalar yumuşayınca kabı ateşten indirmeli. Beri yanda dövülmüş fındık içiyle 1 kahve fincanı toz şekerini bir havana koymalı Dövülmüş bademi de kattıktan sonra karışımı iyice döverek bir macun durumuma getirmeli. Hurmalar soğuyunca bunları tencereden çıkarıp teker teker çekirdeklerini ve düğmelerini çıkarıp atmalı. Sonra zedelenmemiş bu hurmalara macun durumuna getirilmiş badem - fındık - şeker karışımıyla doldurmalı. Ağzına kadar iyice doldurulmuş hurmaları bir servis tabağına düzenli bir biçimde istif etmeli. Hurmaların içinde kaynadığı suyu ateşe oturtmalı. Bir kahve fincanı toz şekeriyle 1/4 limonun suyunu da katmalı ve karararak şekeri eritmeli. Sonra şerbeti bar taşım kaynatmalı ve sıcak sıcak hurmaların üstüne dolaştırarak dökmeli. Beş - on dakika beklettikten sonra sofraya götürüp servis yapmalı. Bu güzel tatlının üstüne kaymak ko***** da yemek mümkündür. | |
|
Etiketler |
sultan, tatlisi, vahidettin |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
ŞAMBABA TATLISI | Tanem | Tatlılar | 3 | 07 Şubat 2019 22:37 |
ÇIN TATLISI | PySSyCaT | Dünya Mutfakları | 0 | 24 Şubat 2016 15:28 |
Sultan Mehmet Vahidettin | Rhytia | Tarih | 0 | 18 Haziran 2012 21:58 |
Gul tatlisi | Feronia | Tatlılar | 0 | 01 Kasım 2011 09:40 |
Gül Tatlisi | Ay | Tatlılar | 0 | 02 Ekim 2010 18:44 |