27 Aralık 2009, 07:12 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Gratine Şeftali Tatlısı Kullanılacak malzeme: 1 kilo yarma şeftali 150 gram toz şekeri 1 limonun kabuğu Yapımı: Şeftalileri ikiye yarmalı. Çekirdeklerini çıkarmalı kabuklarını soymalı ve bunları pyrex bir kayık tabağa düzenli bir biçimde yerleştirmeli. Şeftalilerin üstüne toz şekerini serptikten sonra limon kabuğunun sadece sarı yerini rendelemeli (beyazının katılmamasına dikkat etmeli yoksa acı olur). Bu rendelenmiş kabuğu da serptikten sonra pyrex kayık tabağı kızgın fırına sürmeli. Şeftalileri 15 dakika fırında tuttuktan sonra çıkarmalı. Servis tabaklarına bölmeli. Kalan suyu kaynatıp koyulaştırdıktan sonra şeftalilerin üstüne dökmeli ve sıcak sıcak servis yapmalı. Bu tatlı sıcak yenebileceği gibi soğuk da yenir. O vakit şeftalilerin üstüne birer parça kaymak da konur. | |
|
Etiketler |
gratine, seftali, tatlisi, tatlısı, şeftali |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Muz Şeftali Püresi Tarifi - Muz Şeftali Püresi Nasıl Yapılır? | PySSyCaT | Bebek Mamaları | 0 | 16 Şubat 2016 23:17 |
Karamelli Kaymaklı Şeftali Tatlısı | oneofgirl | Tatlılar | 0 | 05 Eylül 2013 15:27 |
Dana Baconlı Gratine Hindiba | Zen | Yemek Tarifleri | 0 | 31 Ekim 2012 17:41 |
Şeftali Tatlısı | Burce | Tatlılar | 0 | 26 Nisan 2012 22:50 |
Şeftali Nedir - Şeftali Yetiştiriciliği | YapraK | Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri | 0 | 05 Ocak 2010 15:24 |