13 Nisan 2009, 18:55
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| gül tatlısı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler:- 1 su bardağı süt
- 3 yumurta
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
- yarım paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 fiske tuz
- Aldığı kadar un
- açmak için nişasta
- ayrıca üzerine dökmek için 250gr tereyağı
Şerbeti:- 5 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- birkaç damla limon
İçine: iri dövülmüş ceviz Hazırlanması:- Şerbeti hazırlayıp soğutun. Hamur malzemelerini yoğurup dinlendirin. Hamuru 30 bezeye ayırın. Her bir bezeyi nişastayla servis tabağı kadar açın. Üzerlerine bolca ceviz serpin.
- Açtığınız hamurun önce üst kısmını işaret parmağınızla ortaya kadar ittirerek toplayın.
- Alt tarafını da aynı şekilde toplayın. Daha sonra karşılıklı yan kenarları ortaya toplayarak bir artı şekli (papatya) elde edin.
- Ortaya çıkan papatya şeklinin kenarlarını üstüne kapatın. (dört kenarı üstüne kapatın, cevizler gözükmesin)
- İşlem bitince elinizi spatula gibi kullanarak tepsiye ters çevirerek dizin.
- Hepsi için aynı işlemi tekrarlayın. Bitince tepsinin üzerine eritilmiş 250gr tereyağını gezdirin. 190C'de üzeri kızarana kadar pişirin.
- Pişince sıcak tepsinin üzerine soğuk şerbeti gezdirin.
(önceden yaparsanız tepsi soğuk, şerbet ılık olsun.) |
| |