13 Nisan 2009, 18:34 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | kaymaklı kadayıf tatlısı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Cevizli tel kadayıf KAÇ KİŞİLİK: 8-10 HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk PİŞME SÜRESİ: 20 dk Malzemeler: 1 su bardağı eritilmiş margarin 500 gr tel kadayıf 1.5 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi 1.5 su bardağı ılık süt Şerbet için: 3 su bardağı tozşeker 3 su bardağı su Yarım limonun suyu Üzeri için: İnce çekilmiş antepfıstığı Hazırlanışı: * Kadayıfı fırın tepsisine alıp eritilmiş margarini üzerine gezdirin. Yavaş yavaş harmanlayıp yağı, kadayıfın her tarafına yedirin. Kadayıfın yarısını ayırıp kalanını tepsiye bastırarak yayın. Üzerine ceviz serpiştirin. Kalan kadayıfı cevizin üzerine yayıp hafifçe bastırın. Önceden ısıtılmış 180-200 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. * Şerbet için; tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Şurup kıvamını alınca limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın. Ateşten alıp soğumaya bırakın. * Tepsiyi fırından alıp üzerine ılık sütü gezdirin. Tepsinin üzerini daha geniş bir tepsi ya da alüminyum folyo ile kapatıp kadayıf sütü çekinceye kadar bekletin. Kadayıf sıcakken soğuk şerbeti üzerine gezdirerek dökün. Soğuyunca dilimleyin. Üzerine ince çekilmiş antepfıstığı serperek servis yapın. | |
|
Etiketler |
kadayif, kadayıf, kaymakli, kaymaklı, tatlisi, tatlısı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kaymaklı Paşa Tatlısı | Beatrice | Tatlılar | 3 | 13 Mart 2018 23:45 |
Kadayıf Sarma Tatlısı | Lcia | Tatlılar | 3 | 02 Eylül 2014 19:56 |
Karamelli Kaymaklı Şeftali Tatlısı | oneofgirl | Tatlılar | 0 | 05 Eylül 2013 15:27 |
Kaymaklı Kayısı Tatlısı | N999 | Tatlılar | 0 | 30 Mart 2012 19:17 |
Kaymaklı Vişneli Ayva Tatlısı | Liaaa | Tatlılar | 0 | 24 Şubat 2012 17:33 |