26 Mart 2009, 17:14 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Paluze Paluze Çeşitli meyve suları ile tatlandırılan nişasta, lezzetli ve hafif bir tatlıya dönüşüyor: Carte d’Or ile tadına varacağınız güzel anları renklendiren Paluze tarifi. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 1,5 kg olgun şeftali, 500 g vişne, 400 g toz şeker, 200 g nişasta, 4 bardak su, Carte d’Or Çilekli ve Kaymaklı Dondurma. Hazırlanışı: Şeftalileri rendeleyip suyunu temiz bir tülbentten sıkarak bir tencereye alın. Vişneleri de ezip tülbentten sıkarak suyunu başka bir tencereye alın. Şeftali suyuna 200 g şeker koyup orta hararette kaynatın. İki bardak suda ezdiğiniz 100 g nişastayı kaynamakta olan şeftali suyuna hızla çırparak yedirin. Devamlı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Kâselere yarısı boş kalacak şekilde paylaştırın. Donmasını bekleyin. Aynı işlemi vişne suyuyla uygulayıp kâselerin diğer yarılarını da bu karışımla doldurun. Donduktan sonra bir süre buzdolabında soğutup üstlerine birer top Carte d’Or Çilekli ve Kaymaklı dondurma koyarak servis edin. İsteğe göre vişneli sos ile de süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. | |
|
Etiketler |
paluze |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Paluze Tatlısı tarifi | Sarya | Tatlılar | 2 | 12 Aralık 2022 16:41 |
Meyveli Paluze | PySSyCaT | Bebek Mamaları | 0 | 16 Şubat 2016 16:20 |
Rüyada Paluze görmek | Lcia | Rüya Tabirleri | 0 | 27 Kasım 2014 16:55 |
Paluze | Zen | Rüya Tabirleri | 0 | 24 Aralık 2012 18:05 |
Meyveli Paluze | N999 | Tatlılar | 0 | 12 Mayıs 2012 01:07 |