06 Şubat 2009, 11:01 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Armutlu Pasta Tarifi Armutlu Pasta 4 adet yumurta 1 su bardağı şeker 3 çorba kaşığı margarin 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 çorba kaşığı kakao 1 paket vanilya 1,5 su bardağı un Üzeri için: 3 adet orta boy armut 1,5 su bardağı vişne suyu 1 çay bardağı şeker 1,5 çorba kaşığı nişasta Önce pandispanya pişirilir. Yumurta ve şeker mikserle 5 dakika çırpılır. Sonra üzerine diğer malzemeler eklenir, karıştırılır. Yağlanmış 25 santimlik kelepçeli kalıba dökülür. 170 derece fırında 50 dakika kadar pişirilir. Fırından çıkınca soğutulur. Üzerine soyulmuş, ortadan ikiye kesilmiş armutlar dizilir. Tencereye vişne suyu, nişasta, şeker konur, kıvam alana kadar karıştırarak pişirilir. Ilıyınca armutların üzerine kaşıkla dökülür. Buzdolabına konur, 2 saat sonra servise sunulur.
__________________ Rakı geçmişe, bira şimdiye, şarap geleceğe içilir.. | |
|
13 Şubat 2009, 14:54 | #2 |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Armutlu Pasta Tarifi ELmaLı TURTA[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Evde bulunduğum zaman dilimlerinde en çok vakit geçirdiğim mekan genelde mutfağım oluyor. Yeni şeyler denemekten ve denediklerimi sevdiğim insanlara ikram etmekten büyük keyif alıyorum. Özelliklede günün yorgunluğu ve iş stresinden sonra mutfaktaki meşguliyetlerim bana terapi gibi geliyor. Dün akşam en sevdiğimiz ve bloga ismini verdiğim turtayı yaptım. Ancak adres kısmını değiştirme çabalarımız halen devam ediyor. Elmalı turta bence turtaların en güzeli. Ceviz-tarçın ve elma üçlüsü birbirlerine çok yakışıyor. İlerleyen zamanlarda bu üçlüyle birde kek yapma planım var. Turta fırında pişerken etrafa yayılan koku iştahlarımızı kabartıyor. İyi demlenmiş bir fincan çayın yanında hoş sohbetlerinize eşlik edecek tarif: Hamur İçin Malzemeler: - 1 paket margarin (oda sıcaklığında) - 1 yumurta - 4 yemek kaşığı şeker - 1 paket kabartma tozu - Aldığı kadar un Üzeri İçin Malzemeler: - 3 adet orta boy elma - 3 yemek kaşığı şeker - 1 su bardağı ceviz veya fındık - 1 tatlı kaşığı tarçın Hazırlanışı: Hamur malzemleri karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurun 1/3 i buzluğa kaldırılır. 2/3 lik kısmı ise 30cm çapındaki yağlanmış, yuvarlak tepsiye kenarları daha yüksek olacak şekilde döşenir. Tepsiye döşenen hamur 180 derece önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirilir. Fırından çıkartılarak elma karışımı üzerine yayılır ve buzluktan çıkarttığımız hamur elmaların üzerini kaplayacak şekilde elmaların üzerine rendelenir. Tekrar fırına verilerek üzeri iyice kızarana kadar pişirilir. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz. |
|
Etiketler |
armutlu, pasta, tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Armutlu Börek Tarifi | Sarya | Hamur İşleri | 0 | 08 Mart 2021 18:51 |
Çikolatalı Islak Pasta Tarifi | Pasta Tarifleri | Sarya | Pastalar | 0 | 25 Eylül 2020 11:30 |
Elmalı, Çikolatalı Pasta Tarifi | Pasta Tarifleri | Sarya | Pastalar | 0 | 25 Eylül 2020 11:29 |
Armutlu Çikolatalı Kek Tarifi | Sarya | Kek Tarifleri | 0 | 25 Ocak 2020 13:18 |
Armutlu Bisküvili Pasta Tarifi | Elysian | Pastalar | 3 | 27 Mayıs 2014 11:42 |